pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin suklaakakkuun appelsiinitäytteellä. kakusta tuli muuten täysin laktoositon, paitsi täytteeseen tuleva tuorejuusto oli hylaa, koska laktoositonta en mistään löytänyt. varmistin toki saajalta, että tämä sopii. pohjan tein tällä kinuskikissan hyväksi havaitulla ohjeella, sisälle tuli appelsiinimousse ja pintaan suklaaganache. suklaaganache on tehty brunbergin laktoosittomasta maitosuklaasta. ai niin, spritsaus on tehty värjätyllä valkosuklaalla ja valkosuklaahan ei ole laktoositonta, mutta tästäkin saaja oli tietoinen.
Appelsiinimousse
3,75 dl laktoositonta vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
2 prk säilykemandariineja
4 liivatelehteä
1. laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
2. valuta säilykemandariinit (säästä mehu) ja soseuta ne esim. blenderillä
3. vaahdota kerma ja sekoita se tuorejuuston kanssa
4. lisää mandariinit kermavaahto-tuorejuustoseokseen
5. kuumenna tilkka mandariinien lientä ja liota liivatelehdet siihen, kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytemassan sekaan
6. kostuta kakku (itse käytin mandariinien lientä myös kostutukseen) ja kaada täyte kakun väliin (käytä irtopohjavuokaa). laita jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi.
kermapursotukset värjättyä kolmeen eri sävyyn värjättyä vispikermaa, tehty petal-tekniikalla. kukat valkoista sokerimassaa, jota hieman sävytetty kimallejauheella, keskustana sokerihelmi. tossut on tehty pastavärillä värjätystä sokerimassasta.
tilaaja oli kakkuunsa kovasti tyytyväinen. suurkiitokset luottamuksesta ja paljon onnea milalle!
Oi miten suloinen prinsessan kakku!
VastaaPoistaIhanan väriset pursotukset!! :)
kiitos!:) tää oli ihan onnessaan ku pääsee tekemään vaaleanpunaista kakkua ku yleensä saan tehdä vain poikien kakkuja.
PoistaOnpa suloinen vaaleanpunainen kakku. Pienen tytön unelma :)
VastaaPoista