maanantai 1. huhtikuuta 2013

1-vuotiaan prinsessan syntymäpäiväkakku

nyt on siis aika paljastaa se itselle kovin mieleinen projekti, josta tuolla aikaisemmassa postauksessa mainitsin. eli sain suuren kunnian tehdä 1-vuotiaan pikkuprinsessan ensimmäisille syntymäpäiville kakun. samalla kyseessä on ensimmäinen tilauksesta tehty kakku (jee!). ainoana toiveina oli, että kakussa olisi reunoilla kermapursotukset ja se olisi laktoositon, muuten sain vapaat kädet. vihjeeksi sain vielä, että kaikki syöjät ovat melkoisia suklaan ystäviä.

pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin suklaakakkuun appelsiinitäytteellä. kakusta tuli muuten täysin laktoositon, paitsi täytteeseen tuleva tuorejuusto oli hylaa, koska laktoositonta en mistään löytänyt. varmistin toki saajalta, että tämä sopii. pohjan tein tällä kinuskikissan hyväksi havaitulla ohjeella, sisälle tuli appelsiinimousse ja pintaan suklaaganache. suklaaganache on tehty brunbergin laktoosittomasta maitosuklaasta. ai niin, spritsaus on tehty värjätyllä valkosuklaalla ja valkosuklaahan ei ole laktoositonta, mutta tästäkin saaja oli tietoinen.


Appelsiinimousse
3,75 dl laktoositonta vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
2 prk säilykemandariineja
4 liivatelehteä

1. laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
2. valuta säilykemandariinit (säästä mehu) ja soseuta ne esim. blenderillä
3. vaahdota kerma ja sekoita se tuorejuuston kanssa
4. lisää mandariinit kermavaahto-tuorejuustoseokseen
5. kuumenna tilkka mandariinien lientä ja liota liivatelehdet siihen, kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytemassan sekaan
6. kostuta kakku (itse käytin mandariinien lientä myös kostutukseen) ja kaada täyte kakun väliin (käytä irtopohjavuokaa). laita jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi.


kermapursotukset värjättyä kolmeen eri sävyyn värjättyä vispikermaa, tehty petal-tekniikalla. kukat valkoista sokerimassaa, jota hieman sävytetty kimallejauheella, keskustana sokerihelmi. tossut on tehty pastavärillä värjätystä sokerimassasta.


tilaaja oli kakkuunsa kovasti tyytyväinen. suurkiitokset luottamuksesta ja paljon onnea milalle!

3 kommenttia:

  1. Oi miten suloinen prinsessan kakku!
    Ihanan väriset pursotukset!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos!:) tää oli ihan onnessaan ku pääsee tekemään vaaleanpunaista kakkua ku yleensä saan tehdä vain poikien kakkuja.

      Poista
  2. Onpa suloinen vaaleanpunainen kakku. Pienen tytön unelma :)

    VastaaPoista