tiistai 16. huhtikuuta 2013

supersuklaiset muffinit ja jämäpallerot

yksi vapaapäivä työputkien välissä ja mitäpä sitä ihminen vapaapäivänään muuta tekis ku leipois. teki mieli jotain oikein herkkua, ja siitä se ajatus sitten lähti. suklainen muffinsi sai sydämekseen marianne-crushilla terästettyä suklaakermavaahtoa ja pintaansa suklaakuorrutteen punaisesta royalista. muffinitaikinan reseptin löysin suklaapandan blogista. herkkua tuli, nam. eivät ole mitään esteettisiä taidonnäytteitä, mutta ihan sikahyviä (vaikka itse sanonkin).



supersuklaiset muffinit 
(ohjeesta tulee vuoan koosta riippuen n. 12-20 muffinia)

taikina
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
170 g voita
2 1/3 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/5 dl kermaviiliä
120 g tummaa suklaata

täyte
1 prk (2,5dl) vaahtoutuvaa suklaakermaa
marianne crushia maun mukaan

kuorrute
200 g royal-suklaata (tai maun mukaan jotain muuta)

1. lämmitä uuni 175 C. ota voi ja kananmunat ajoissa jääkaapista, että ehtivät lämmitä huoneenlämpöisiksi.
2. sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta keskenään.
3. vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. lisää munat yksitellen, vatkaa hyvin aina lisäämisen jälkeen.
4. sihtaa kuivat aineet taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa.
5. lisää lopuksi rouhittu suklaa.
6. jaa taikina muffinsivuokiin ja paista uunin keskitasolla 20-25 min.
7. anna jäähtyä kunnolla. itse annoin olla seuraavaan päivään, mielestäni maku oli seuraavana päivänä entistä parempi.
8. tee (esim. omenaporalla) muffinien keskelle kolo täytettä varten.
9. vaahdota suklaakerma ja lisää marianne crushia maun mukaan. täytä muffinit vaahdolla.
10. sulata kuorrutteen suklaa ja dippaa muffinit suklaasulaan tai valuta suklaa muffinien päälle lusikalla. anna kuorrutteen kovettua jääkaapissa ja nauti.

jämäpallerot
en suinkaan heittänyt hukkaan sitä osaa muffinista, jonka poistin täytteen tieltä. murustin taikinan ja lisäsin sekaan philadelphian suklaatuorejuustoa (sen verran, että muodostui muotoiltava "tahna", itse käytin n. ½ purkkia). taas kerran sekaan vielä sitä marianna crushia maun mukaan. muotoilin taikinasta leivinpaperin avulla pötkön, jonka annoin hetken seistä jääkaapissa. sitten pötkö sopivan kokoisiksi paloiksi ja pyörittele palloiksi. pallot pyörittelin vielä.. kuka arvaa? no tietenkin siinä marianne crushissa. samalla ohjeella voisi tehdä vaikka cake popseja (itsekin ensin niin meinasin), kunhan ei tee liian isoja palloja. omani olivat sen verran isoja ja painavia, etteivät tahtoneet pysyä tikussa ja sulassa suklaassa pyöritteleminen oli, hieman, hmm, haastavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti