maanantai 15. heinäkuuta 2013

Legoland

No niin, nyt sitten tulee sitä lupaamaani Legoland-postausta. Vietettiin tosiaan siellä alkuperäisessä Legolandissa eli Legoland Billundissa (niitä kun nykyään löytyy myös Saksasta, Englannista, Californiasta, Floridasta ja Malesiasta) kaksi päivää.

Ensin vähän hintapolitiikkaa. Yhden päivän liput tuonne lippuluukulta ostettuna ovat samaa hintaluokkaa kuin esimerkiksi Särkänniemen ranneke, ja toisen päivän lippu maksaa 99 DKK:a eli n. 13€. Tuohon lippuunhan sisältyy siis kaikki (mitään rannekkeita ei lisäksi tarvita), lukuunottamatta ruokia/juomia/herkkuja/yms sekä niitä erilaisia pallonheitto- jne. pelejä, jotka maksavat jotain rahaa. Itse ostin meille liput jo helmikuussa, kun löysin Legolandin omilta sivuilta "Super-Offerin", johon kuului 2 yötä hotellissa ja 2:n päivän liput Legolandiin 2:lle aikuiselle ja korkeintaan 2:lle lapselle. Meitähän oli siis 2 aikuista ja 1 lapsi, ja säästöä tuli silti aivan reilusti.

Hotellimme oli Hotel Australia, joka sijaitsee Vejlessä, josta Legolandiin on matkaa n. 26km. Otin tarkoituksella hotellin hieman kauempaa, koska a) hinnat olivat edullisempia ja b) meillähän oli oma auto käytössä, joten tuo 26 km ei ollut mikään ongelma. Hotelliin olin todella tyytyväinen, huone oli TODELLA iso ja kaikinpuolin siisti. Henkilökunta hotellissa oli oikein ystävällisestä, he mm. piirsivät tällaiselle turistille kartan lähimpään ruokakauppaan. :) Aamiainen oli runsas ja maittava. Ainoa miinuspuoli oli se, että huoneeseemme kuului liikenteen äänet jokseenkin selvästi. Uskon tämän johtuvan siitä, että huoneemme ikkunat olivat pääkadulle päin, ja huone oli 2. kerroksessa (kaikkinensa hotellissa oli kai kymmenisen kerrosta), en usko ongelmaa olevan korkeammalla/huoneiden ikkunoiden ollessa toiseen suuntaan. Kaikkinensa voisin kuitenkin suositella hotellia sinne päin matkustavalle.

Legoland on valtavan iso, joten mielestäni tuo kaksi päivää on ehdoton minimi siellä vierailuun. Kolmaskin päivä olisi kulunut, mutta kahdessa päivässä ehti nähdä kaiken ja laitteisiin useampaan kertaankin. Olimme liikkeellä parhaimpaan sesonkiin ja ihmisiä oli paljon, mutta jonot ainakin lasten laitteisiin siedettäviä (max 15min), joihinkin laitteisiin pääsi lähes jonottamatta. Voi olla, että isompiin laitteisiin, kuten vuoristoratoihin olisi joutunut jonottamaan kauemmin. Samoin ruokapaikoissa (joita alueella on todella monta, ympäri aluetta) ei jonottelemaan joutunut. Liikkuminen rattaiden kanssakaan ei pääosin ollut "tukkoista" ja legorakennelmia pääsi katselemaan lähelle. Iästä sen verran, että minun mielestä tuo viisivuotias oli juuri sopivan ikäinen (tai siis vuosi sitten olisi ehkä ollut vielä liian pieni), mutta tekemistä ja näkemistä tuolla on kyllä (ainakin meidän seurueen mielestä) juuri tuollaisesta leikki-ikäisestä aina teini-ikäiseen (ja aikuiseenkin) asti.

Minuun, ja ehkä pikku-Tyyppiinkin, suurimman vaikutuksen teki Miniland eli paikka, jonne on rakennettu 1:20 pienoismalleja eri paikoista ympäri maailmaa. Pelkkien pienoismallien sijaan löytyi jos jonkinlaista liikkuvaa osaa, oli liikkuvia busseja, laivoja, junia, lentokoneita, nostosiltoja ja jopa ammuvia lehmiä (jotka muuten ammuivat "Piippolan vaaria"). Pikku-Tyyppi olisi varmaan voinut viettää vaikka tuntikausia seuraten junia, jotka kulkivat ympäri minimaailmaa pysähtyen aina välillä asemalle.

Kaikenkaikkiaan olin kovasti tyytyväinen reissuun, ja koin saaneeni rahoilleni vastinetta. Uskoisin, että tulemme vierailemaan Legolandissa toistekin. Tanskaa mainostetaan kalliina maana, niin täytyy mainita yksi asia, mistä olin kovasti yllättynyt, eli se, että ruokailu yms. oli tuolla (sekä myös Kööpenhaminan eläintarhassa) mielestäni halvempaa, mihin olen tottunut Suomen huvipuistoissa ja eläintarhoissa. Legot taas olivat samoissa hinnoissa, kuin Suomen marketeissa. Vierailemisen arvoinen kohde.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti