torstai 11. heinäkuuta 2013

kesälomakuulumisia

terveisiä Tanskasta!

kirjoitustauko on venynyt aika pitkäksi, mutta väitän, että siihen on hyvä syy. nimittäin kesäloma. loman päämatka suuntautui tänä vuonna Tanskaan. olimme pikku-Tyypin kanssa sekä Kööpenhaminassa, että Legolandissa, ja näistä molemmista on luvassa omat postauksena. nyt ajattelin kirjoitella vähän yleisiä asioita reissun kulusta.

lähdimme siis matkaan omalla autolla Ruotsin kautta. reitti kulki ensin Turusta Tukholmaan laivalla, siitä Jönköpingiin, jossa olimme yötä. Jönköpingistä jatkoimme Kööpenhaminaan, jossa lomailimme pari päivää, ja edelleen Billundiin, jossa vietimme niin ikään kaksi päivää. takaisin tulimme Frederikshavnista lautalla Göteborgiin, kävimme sukuloimassa Uppsalan kupeessa, ja lopulta laivalla Tukholmasta Turkuun. yhdeksän päivän reissuun mahtui siis kolme laivamatkaa ja n. 2000 ajokilometriä. reissussa oli mukana pikku-Tyypin lisäksi myös Mummu.

ensimmäisen laivamatkan Turusta Tukholmaan matkasimme Silja Galaxilla. tulimme yli päivälaivalla, koska allekirjoittanut ei osaa laivassa nukkua. matka meni kuitenkin yllättävänkin nopeasti. aluksi meinasi kyllä tulla uskonpuute, kun löysimme laivan leikkihuoneen. varsinaiset leikkitilat Galaxilla ovat onnettoman pienet, vain yksi pieni huone, jossa oli niin kova melske, ettei pikku-Tyyppi halunnut mennä sinne ollenkaan. päivän pelasti kuitenkin tieto, että kesän ajaksi laivan conferenssitilat on muutettu lasten alueeksi. conferenssitiloihin olikin luotu mukavan tilava leikkialue, jossa pikku-Tyyppi (ja äitikin) viihtyi hyvin. lisäksi Galaxilta löytyi uima-allas, jossa kävimme pulahtamassa. uintiretki katkaisi mukavasti päivää, eikä se ehkä siksi tuntunut niin pitkältä. hintaa lystillä oli 7€/aikuinen, ja pikku-Tyyppi sai uida ilmaiseksi. olimme ainoat ihmiset allasosastolla, ja saimme siis pulikoida kaikessa rauhassa. lisäksi laivalla oli pitkin päivää kaikenmoista ohjelmaa perheen pienille, muun muassa taikuri esiintyi kaksi kertaa sekä muumit järjestivät lapsille ohjelmaa. eli siis ainakin näin kesäaikaan voin suositella lämpimästi tuota Galaxia muille lasten kanssa matkustaville.


muumia on mukava halata
pikku myykin oli menossa mukana

seuraava laivamatka Frederikshavnista Göteborgiin matkattiin Stena Linen lautalla. tämä väli oli laivamatkoista ylivoimaisesti kallein, vaikka oli kaikista lyhyin. leikkitila laivalla oli pieni, mutta matkakin kesti vain kolme tuntia. tämän laivamatkan kohokohta oli Utelias Vili, joka kävi tervehtimässä lapsia.

viimeinen laivamatka seilattiin uudenkarhealla Viking Gracella. samoin kuin Galaxilla, myös Gracen leikkitilat olivat onnettoman pienet (kuten ainakin Piakin aiemmin keväällä kirjoitti). mutta myös täällä oli conferenssitilat muutettu (ilmeisesti kesäajaksi) leikkitiloiksi, joissa vietimmekin suuren osan päivästä. loppupäivästä vaan alkoi meno sekä pallomeressä että pomppulinnassa mennä niin hurjaksi, että tuollainen vajaa 5-vuotias meinasi jäädä jalkoihin. uiminen jäi tällä laivalla väliin, koska infosta kerrottiin, että varsinaista uima-allasta laivalle ei ole, vain pelkät porealtaat spa-osastolla, jonne aikuiselta maksoi 24€!!! mielestäni aika suolainen hinta poreammeessa lillumisesta. Gracen uutuudesta ja hienoudesta huolimatta, tykkäsin itse (äitinä) enemmän Galaxista.
hyppy!

rauhallisempi leikkihuone, jossa viihdyttiin pitkään junaleikin parissa

ville vikingin halaaminen oli laivamatkan kohokohta
tulipas tästä pitkä ja laivapainotteinen postaus. toivottavasti joku jaksaa lukea loppuun asti. kirjoittelen tosiaan vielä Kööpenhaminasta ja Legolandista omat postauksensa.


2 kommenttia:

  1. Oi miten ihana reissu teillä on ollu, kattelinkin Facesta jo kuvia! :)
    Mulla ei ole kyllä mitään hinkua enää tuonne Gracelle, Siljalle varmaan seuraavaksi kun mennään! :)

    VastaaPoista
  2. oli kyllä kiva reissu!:) mäkin tykkäsin enemmän tosta Galaxysta, mut en kyllä menis sinnekään talviaikaan, niin onnettoman pieni se varsinainen leikkitila oli.. mut näin kesällä voin suositella :)

    VastaaPoista