tiistai 21. toukokuuta 2013

naimakakku

hiljan naimisiin mennyt kaverini halusi tarjota kollegoilleen (joihin itsekin kuulun) kakkua, ja pyysi minua tekemään sellaisen. sain täysin vapaat kädet, ainoa pyyntö oli "sellanen hyvänmakuinen". lupasin yrittää. lopputulos oli tällainen.


rosetta-pursotusten alta löytyy tumma sokerikakkupohja ja daim-mascarponevaahto sekä vattumarmeladia. kostutin kakun mansikka-granaattiomenamehulla. ja kovasti hyvää se kuulemma oli. alla olevasta reseptistä riittää hyvin tällaisen halkaisijaltaan 26cm olevan kakun kahteen väliin. alkuperäinen resepti on täältä.

daim-mascarponevaahtoa ja vattumarmeladia
3dl kuohukermaa (itse käytin Flora kuohua)
1 prk (á 250g) Mascarpone-tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 (á 56g) Daim-patukkaa
230g vadelmamarmeladia

1. vaahdota kerma
2. sekoita joukkoon sokeri ja Mascarpone
3. rouhi Daimit ja lisää täytteeseen
4. vatkaa, kunnes täyte on riittävän jämäkkää
5. levitä kostutetun pohjan päälle ensin vadelmamarmeladi ja sitten täytevaahto

2 kommenttia:

  1. Voi onpa kaunis kakku! :) Ihanat nuo pursotukset. Pitäisi itsekin joskus tuota pursoitustyyliä testata!

    VastaaPoista
  2. kiitos! oon tykästynyt hirveesti tohon pursotukseen. on näyttävä ja näyttää vaikeammalta mitä oikeasti on :)

    VastaaPoista