sunnuntai 12. toukokuuta 2013

äitienpäiväkaakkuja

meillä vietettiin äitienpäivää melko perinteisin menoin, kahvikestein. kakkukekkereille osallistui meidän pienen perheen lisäksi sisko perheineen ja tietysti meidän äiti. tarjolla oli kahta lajia täytekakkua (koska tää ei osannu päättää kumpaa lajia tekis) ja yleisön pyynnöstä näitä muffinseja. toinen kakuista sai täytteekseen kiivi-valkosuklaatäytteen ja toinen mustikka-valkosuklaa-keksimurutäytteen. molemmissa kakuissa oli vaalea sokerikakkupohja, joka kostutettiin sitruunalimukalla.

kiivi-valkosuklaatäyte (täytekakun yhteen väliin)
5 liivatelehteä (neljäkin varmaan riittäisi)
4 kiiviä
2 rkl sokeria
½ dl  limen mehua
170 g hyvää valkosuklaata
3,5 dl (kuohu)kermaa
0,8 dl tomusokeria
1. laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
2. koverra kiivien sisus paistinpannulle, lisää sokeri ja limen mehu, ja kuumenna kiehuvaksi. vähennä lämpöä ja keitä 1,5-2 min, usein sekoittaen (murskaa kiivit lusikalla). poista hellalta ja liuota sekaan liivatteet (joista on puristettu vesi pois)
4. sulata valkosuklaata hieman ja lisää kiiviseokseen, sekoita, kunnes tasaista
5. vaahdota kerma ja tomusokeri
6. kääntele kerma kiivi-suklaaseokseen
7. laita kostutetun kakun väliin ja anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja, mielellään seuraavaan päivään


kiivi-valkosuklaakakku. rosetta-pursotukset värjättyä vispikermaa.

mustikka-valkosuklaa-keksimurukakku. päällinen vaahtokarkin makuista massaa, tekstaus elintarviketussilla.
Hyvää Äitienpäivää!

2 kommenttia:

  1. Ihania kakkuja!
    Mä olen ollut siinä luulossa, että tuo kiivi ei oikein sovi maitotuotteiden kanssa. Onko tuo keittäminen sitten se juttu?

    VastaaPoista
  2. ilmeisesti se on toi sokerin kanssa keittäminen, mikä tuhoaa ne entsyymit, jotka tekee kiivistä pahanmakuista maidon kanssa. tai ihan hyvää toi ainakin oli :) vieraat kehu raikkaan makuseks (vaikka onkin kermaa ja suklaata ja tuhtia tavaraa). oon ton reseptin löytäny joskus joltain ulkomaisilta nettisivuilta ja muokkaillu kakuntäytteeks, mut kerma kuului alkuperäiseenkin reseptiin. lisäks toi keittäminen teki sen, et vaikka ite oon sen verta allerginen kiiville et suu tulee kipeäks, ni tosta kakusta ei tullu mitään.

    VastaaPoista