tiistai 5. maaliskuuta 2013

ketjua pukkaa...

meidän kylän työväenopistossa järjestetään pari kertaa vuodessa ketjunpunontakurssi. olen ollut ko. kurssilla jo useamman kerran, ja aina sinne vaan täytyy päästä uudelleen.  kummasti siellä saa aina tekemiselle uutta intoa. tänä keväänä kuitenkin kävi niin harmillisesti, että myöhästyin ilmottautumisen alkamisesta, ja iltapäivällä kun heräsin todellisuuteen, niin kurssi olikin jo täynnä. eilen kuitenkin sain opistolta viestin, että järjestävät ylimääräisen kurssin meille, jotka jäimme varsinaiselta kurssilta ulos. mahtavuutta! tästä innostuneena päätin sitten tehdä ketjupostauksen. tarkoituksena oli postata parista hopeaketjusta, joista toinen on jo matkannut maailmalle. tietokoneen syövereitä tutkiessani huomasin kuitenkin, että kuvat, jotka minulla noista ketjuista on, ovat niin luokattoman huonoja, ettei niitä kehtaa ihmisille näyttää. joten suunnitelmat uusiksi. nämä seuraavat ketjut ovat ns. harjoitusketjuja eli ovat tehty "hieman" hopeaa halvemmista materiaaleista. mutta yhtä suurella sydämmellä.


pyöreä turkkilainen (turkish roundmaille), AR 3,5. punottu käsinsahatuista messinkilenkeistä, jotka tehty 1mm langasta 3,5 veivillä.

käärmeketju eli lituska eli tuttavallisemmin tuska (half persian 4 in 1), AR 5. tämä niin ikään punottu käsinsahatuista messinkilenkeistä, 1mm lankaa 5mm veivillä. mistä lie pahamaineisen nimensä saanut, ei tämä nyt ainakaan itselle mitään varsin tuskaa tuottanut. enemmän varmasti tuskailin tuon yllä olevan pyöreän turkkilaisen kanssa.

celtic lace messingistä ja värjätystä kuparista. tässä on käytetty neljää eri lenkkikokoa. messinkilenkit on tehty 1,2mm langasta 6mm ja 5mm veiveillä (AR 5 ja AR 4,1) ja violetit lenkit (ovat siis violetiksi värjättyä kuparilankaa) on tehty 1mm langasta 4mm ja 3mm veiveillä (AR 4 ja AR 3).

työn alla on kuitenkin parhaillaan yksi hopeinenkin ketju. tällä hetkellä se on vielä lukoton ja myllyttämätön, mutta jahka se on valmis, ja saan siitä säädyllisiä kuvia, niin postauksen aion siitäkin tehdä (halusitte tai ette) ennen kuin lähetän senkin maailmalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti